ΝΕΑ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

Η νέα μάσκα Εικονικής Πραγματικότητας της LG

Η νέα μάσκα Εικονικής Πραγματικότητας της LG, που τροφοδοτείται από το σύστημα παρακολούθησης SteamVR της Valve, αποτελεί – σύμφωνα με την ίδια – ορόσημο για την Virtual Reality βιομηχανία!

Η παρουσίαση του νέου VR Headset της εταιρείας έγινε στο συνέδριο των Προγραμματιστών Παιχνιδιών: η μάσκα χρησιμοποιεί την ίδια τεχνολογία της Valve που έχει και το δημοφιλές HTC Vive ενώ έχει τη δυνατότητα να προβάλλει 90 fps (καρέ ανά δευτερόλεπτο) ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο “ζωντανή” η εικόνα που παρακολουθεί ο χρήστης!

μάσκα Εικονικής ΠραγματικότηταςΤα χαρακτηριστικά της νέας μάσκας Εικονικής Πραγματικότητας της LG:

– Δύο πάνελ (ένα για κάθε μάτι) με ανάλυση 1440*1280 το καθένα
– OLED οθόνη από την LG
– 3.64 ίντσες διαγώνια
– Ρυθμό ανανέωσης 90 Hz
– 110 βαθμού FOV

Δείτε την συνέντευξη που παραχώρησε ο εκπρόσωπος της LG στο uploadvr:

Σύμφωνα με τον προγραμματιστή της LG, Ρίτσαρντ Τέιλορ, η νέα μάσκα Εικονικής Πραγματικότητας θα κοστίζει περίπου όσο και τα υπόλοιπα VR headsets της κατηγορίας του, όπως το HTC Vive και το Oculus Rift – δηλαδή περίπου στα 800 ευρώ. Στο σετ θα περιλαμβάνονται και τα χειριστήρια της LG, ενώ οι τελευταίες προσπάθειες της εταιρείας αφορούν στη μείωση του βάρους και την βελτίωση της ανάλυσης, ώστε να η μάσκα Εικονικής Πραγματικότητας να είναι όσο το δυνατόν πιο ανταγωνιστική.

Πάντως, η μάσκα Εικονικής Πραγματικότητας για τα smartphones της LG, δεν ήταν καθόλου ελκυστική στους χρήστες κινητών τηλεφώνων και δεν κατέλαβε μερίδιο της αγοράς VR.

Ta cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.