ΝΕΑ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

Η νέα κάμερα Gear 360 της Samsung με 4K ανάλυση και 2K livestreaming

Η νέα βελτιωμένη έκδοση της Samsung Gear 360 είναι γεγονός: με καλύτερη ανάλυση από το προηγούμενο μοντέλο, με δυνατότητα ζωντανής μετάδοσης  και με υποστήριξη iOS, η νέα κάμερα 360 μοιρών της Samsung αναμένεται να κερδίσει μεγάλο μερίδιο της αγοράς!

Στην πρόσφατη εκδήλωση Samsung Unpacked όπου ανακοινώθηκε επίσημα το νέο Galaxy S8 και το νέο Gear VR, ο τεχολογικός κολοσσός παρουσίασε και τη νέα κάμερα 360 μοιρών Gear 360 με δυνατότητα καταγραφής βίντεο 4K (4096 x 2160) στα 24 fps, αλλά και ζωντανής μετάδοσης στο Facebook και το YouTube σε ανάλυση 2Κ.

Gear 360Σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο που είχε μέγιστη ανάλυση τα 3840 x 1920 στα 30 fps, η νέα έκδοση έχει βελτιώσει – έστω ελάχιστα – την ποιότητα της εικόνας, ενώ κάνει και ένα μεγάλο άνοιγμα στους χρήστες της Apple και τους κατόχους κινητών Iphone 7, αφού πλέον υποστηρίζει το λογισμικό iOS.

Η εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει ακόμα πότε θα κυκλοφορήσει στην αγορά και σε ποιά τιμή, αναμένεται ωστόσο μέχρι τον Μάιο, κοντά στα 350 ευρώ που κοστίζει και η παλαιότερη έκδοση.

Χαρακτηριστικά Gear 360 (2017)

Όπως και στην παλαιόερη έκδοση, η ρύθμιση της κάμερας γίνεται μέσα από την σχετική εφαρμογή των κινητών τηλεφώνων, η οποία σας επιτρέπει και να βλέπετε ζωντανά την εικόνα που καταγράφει η Gear 360, και να αλλάξετε ανάλυση, iso και ό,τι άλλο επιθυμείτε. Σύμφωνα με την εταιρεία η σχετική εφαρμογή σας δίνει τη δυνατότητα να μετατρέψετε και το βίντεο 360 μοιρών σε απλό βίντεο ή φωτογραφία.

Η ζωντανή μετάδοση αποστέλλεται ασύρματα σε υπολογιστή ή οποιαδήποτε από τα κινητά που υποστηρίζουν την κάμερα, και στη συνέχεια ανεβαίνει σε livestreaming στο YouTube ή το Facebook. Μένει να εξακριβωθεί αν οι νέες μάσκες Εικονικής Πραγματικότητας Gear VR θα έχουν πρόσβαση σε αυτές τις ζωντανές μεταδόσεις.Μπορείτε επίσης να δείτε το Hands On του VRnews για την 360 κάμερα της Kodak, SP360 4K:

Δοκιμάσαμε την κάμερα 360 μοιρών PixPro SP360 4K της KODAK

Η KODAK, σε συνεργασία με την JK Imaging, δημιούργησε την κάμερα 360 μοιρών PixPro SP360 4K, ίσως την καλύτερη λύση για τον μέσο καταναλωτή, που θέλει να καταγράψει σφαιρικά βίντεο. Η Kodak PixPro SP360 4K είναι η διάδοχος του περυσινού HD μοντέλου, με αισθητήρα BSI CMOS 12 Megapixel και φακό f/2.8.

Ta cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.