ΝΕΑ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

Ανακοινώθηκε το νέο Gear VR – έρχεται με χειριστήριο της Samsung

Το νέο Gear VR είναι γεγονός: όπως ανακοίνωσε η εταιρεία Samsung στο Mobile World Congress στη Βαρκελώνη, η νέα μάσκα Εικονικής Πραγματικότητας θα τρέχει με το λογισμικό της Oculus, και θα συνοδεύεται μάλιστα με ειδικό χειριστήριο που θα επιτρέπει στους χρήστες να αλληλεπιδρούν με VR παιχνίδια και εμπειρίες.

νέο Gear VR70 παιχνίδια με το νέο Gear VR χειριστήριο

Σύμφωνα με την Samsung, περισσότεροι από 70 τίτλοι παιχνιδιών βρίσκονται σε φάση ανάπτυξης, ενώ θα είναι συμβατές και οι περίπου 550 εφαρμογές του Gear VR που υποστηρίζουν χειριστήριο. Θα έχει πάνω του 4 κουμπιά και ένα touchpad, και θα μοιάζει πολύ με το αντίστοιχο χειριστήριο της Google για το Daydream View.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν στο συνέδριο, το χειριστήριο θα δίδεται μαζί με το νέο Gear VR, αλλά θα πωλείται και ξεχωριστά, για τους κατόχους παλαιότερων εκδόσεων της μάσκας Εικονικής Πραγματικότητας. Το χειριστήριο θα λειτουργεί με 2 μπαταρίες ΑΑ, και θα συνδέεται μέσω bluetooth με τα κινητά της Samsung.

Η εταιρεία μάλιστα καλεί τους προγραμματιστές ανά τον κόσμο που θα ήθελαν να σχεδιάσουν μία εφαρμογή ή ένα παιχνίδι για το Gear VR με υποστήριξη χειριστηρίου, να υποβάλλουν αίτημα στην σχετική σελίδα της Oculus.

Αν και η Samsung δεν αποκάλυψε πολλές λεπτομέρειες για το νέο Gear VR, οι πληροφορίες θέλουν τη νέα μάσκα Εικονικής Πραγματικότητας να φέρει φακούς 42 χιλιοστών με 101 μοίρες FOV (Field of View), ενώ θα χρησιμοποιεί και “προηγμένη τεχνολογία διόρθωσης – στρέβλωσης” που σύμφωνα με την Samsung ελαχιστοποιεί την πρόκληση ναυτίας στους χρήστες.

Πληροφορίες θέλουν το νέο Gear VR να διατίθεται στην αγορά με το πολυαναμενόμενο Galaxy S8:

Το νέο Galaxy S8 έρχεται με νέα έκδοση του Samsung Gear VR

Η νέα έκδοση της μάσκας Εικονικής Πραγματικότητας της Samsung, Gear VR, έρχεται τελικά μέσα στο έτος – μαζί με το πολυναναμενόμενο smartphone της εταιρείας, Galaxy S8 και S8 Plus! Αυτό τουλάχιστον διέρρευσε με tweet του ένας από τους πιιο γνωστούς (και έγκυρους) leaksters της βιομηχανίας, ο Roland Quandt.

Ta cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.