ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το χρυσό παλάτι του Νέρωνα σε Εικονική Πραγματικότητα

Μια εντυπωσιακή παρουσίαση σε Εικονική Πραγματικότητα του χρυσού παλατιού του Νέρωνα περιμένει όσους επισκέπτονται την Domus Aurea, όπου είναι θαμμένος. Η έπαυλη ήταν κτισμένη στον Παλατίνο Λόφο στο κέντρο της αρχαίας Ρώμης.

Οι επισκέπτες φορούν ειδικές μάσκες εικονικής πραγματικότητας και ταξιδεύουν πίσω στο χρόνο, στα δωμάτια της κατοικίας, στις εντυπωσιακές τοιχογραφίες και στους πανέμορφους κήπους και τις λιμνούλες της.

Εικονική ΠραγματικότηταΟ αυτοκράτορας της Ρώμης κατασκεύασε αυτό το απίστευτο κτιριακό συγκρότημα, μετά την περίφημη πυρκαγιά της αιώνιας πόλης το 64 μ.Χ., την οποία πολλοί ιστορικοί αποδίδουν στην τρέλα του Νέρωνα.

Σύμφωνα με τον τεχνικό και επιστημονικό διευθυντή της Domus Aurea, Αλεσάντρο Ντ’ Αλέσιο είναι πολύ σημαντικό να καταλάβουν όλοι πώς ήταν αυτός ο χώρος στο παρελθόν, κι’ αυτό ακριβώς επιτυχάνει η Εικονική Πραγματικότητα:

«Φορώντας τις ειδικές μάσκες Oculus Rift, ο επισκέπτης θα βρεθεί μέσα στο Χρυσό Παλάτι, την εποχή του Νέρωνα. Θα ξαναζήσετε όλη την ιστορία του, πώς χάθηκε και πώς ανακαλύφθηκε ξανά – η Εικονική Πραγματικότητα τα κάνει όλα αυτά εφικτά»!

Δείτε το σχετικό βίντεο από το γαλλικό Euronews:

Η Domus Aurea πήρε το όνομά της από τα φύλλα χρυσού που κάλυπταν τους τοίχους της. Το παλάτι ήταν το κέντρο ενός τεράστιου συγκροτήματος, το οποίο περιλάμβανε και μια τεχνητή λίμνη. Εκεί βρίσκεται σήμερα το Κολοσσαίο.

Μετά την αυτοκτονία του Νέρωνα, ο αυτοκράτορας Τραϊανός έθαψε το σύμβολο της μεγαλομανίας του και δημιούργησε εκεί τις Θέρμες του, ένα ογκώδες σύμπλεγμα λουτρών.

Το παλάτι ανακαλύφθηκε ξανά τον 15ο αιώνα. Κατά τη διάρκεια της Αναγέννησης, καλλιτέχνες όπως ο Ραφαήλ, ο Πιντουρίτσιο και ο Μιχαήλ Άγγελος κατέβαιναν με σχοινιά στην υπόγεια εγκατάσταση, για να μελετήσουν την προοπτική που υπήρχε στις αρχαίες τοιχογραφίες. Μάλιστα χάραξαν τα ονόματά τους στους τοίχους, ως απόδειξη της επίσκεψής τους.

Όσοι τυχεροί βρεθείτε στην Domus Aurea, θα μπορείτε με την Εικονική Πραγματικότητα να “ταξιδέψετε” 5 αιώνες πίσω, και να παρακολουθήσετε τον μοναδικό πολιτισμό της εποχής…

ΠΗΓΗ: Euronews

Ta cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.