ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Που θα βρει εφαρμογή η Επαυξημένη Πραγματικότητα

Οι περισσότεροι μάθαμε τον όρο Επαυξημένη Πραγματικότητα, από το γνωστό σε όλους μας παιχνίδι, Pokemon Go. Τι είναι όμως η Επαυξημένη Πραγματικότητα; Ποιες οι διαφορές με την Εικονική Πραγματικότητα; Και κυρίως, γιατί λένε όλοι οι αναλυτές πως η αγορά με εφαρμογές Επαυξημένης Πραγματικότητας θα είναι διπλάσια με τις αντίστοιχες της Εικονικής;

Επαυξημένη Πραγματικότητα

  • Η διαφορά Επαυξημένης και Εικονικής Πραγματικότητας

Η Εικονική Πραγματικότητα ξεφεύγει από τον κόσμο μας, και εισάγει το χρήστη σε μια ψηφιακή εμπειρία. Όταν βάζετε μία μάσκα στο κεφάλι σας, την ώρα που κάθεστε στο σαλόνι σας, και ξαφνικά μεταφέρεστε στη Σελήνη πολεμώντας εξωγήινους, απολαμβάνετε την Εικονική Πραγματικότητα.

Η Επαυξημένη πραγματικότητα, προσθέτει στην ουσία ψηφιακά στοιχεία, πάνω στον δικό μας κόσμο. Αν περπατάτε στο δρόμο, και βγει μπροστά σας ο Pikachu, ή την ώρα που παρακολουθείτε ένα άγαλμα, εμφανίζονται στοιχεία των δημιουργών του και της εποχής τους, απολαμβάνετε την Επαυξημένη Πραγματικότητα.

Ακριβώς επειδή ο χρήστης της Εικονικής Πραγματικότητας είναι “βυθισμένος” στην οθόνη του, δεν αλληλεπιδρά με τον πραγματικό κόσμο, είναι περιορισμένος σε ένα μόνο σημείο. Γι’ αυτό και οι εφαρμογές Virtual Reality έχουν να κάνουν με παιχνίδια, παρακολούθηση βίντεο και την Εκπαίδευση. Οι εφαρμογές Augmented Reality από την άλλη, γεφυρώνουν ψηφιακούς και φυσικούς χώρους – μας συνοδεύουν καθώς κινούμαστε στον κόσμο μας, και αυξάνουν τις πληροφορίες που δεχόμαστε σε κάθε μας κίνηση.

augmanted-reality-2

  • Οι βασικές εφαρμογές της Επαυξημένης Πραγματικότητας
  1. Εμφάνιση Πληροφοριών : μόλις εντοπίσετε ένα αντικείμενο ή ένα πρόσωπο, αυτόματα αναζητείτε και λαμβάνετε σχετικές πληροφορίες με αυτό που βλέπετε.
  2. Αναγνώριση Προσώπου : σαρώστε ένα πρόσωπο, ταιριάξτε το σε μια υπάρχουσα βάση δεδομένων και λάβετε πληροφορίες του συγκεκριμένου ατόμου, απλά παρακολουθώντας το μέσω κινητού τηλεφώνου ή μάσκας Επαυξημένης Πραγματικότητας.
  3. Ανάλυση Συναισθήματος : σαρώστε ένα άτομο και η σχετική εφαρμογή AR θα αναλύσει τη γλώσσα του σώματος, τη γλώσσα και τη συμπεριφορά του. Μάθετε ζωντανά πως αισθάνεται ο συγκεκριμένος άνθρωπος, και προσαρμοστείτε αναλόγως.

ar-diff

Παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει μία ατέλειωτη λίστα όπου πιθανώς θα βρει εφαρμογή η τεχνολογία της Επαυξημένης Πραγματικότητας. Άλλες απλά θα τις δούμε μια φορά και δεν θα ξανασχοληθούμε μαζί τους, και άλλες θα μας αλλάξουν εξ’ ολοκλήρου την καθημερινότητά μας.

Προσθέστε τις δικές σας απόψεις στην ενότητα των Σχολίων, και θα τις εισάγουμε στο άρθρο

augmanted-reality-1

Προβολή οθονών υψηλής ανάλυσης οπουδήποτε και οποτεδήποτε: Εμφανίζετε στο γραφείο σας 2 οθόνες, μία με τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας σας, και μία με τις εργασίες που πρέπει να γίνουν μέχρι το τέλος του έτους.

Προβολή σε πραγματικό χρόνο πληροφοριών οποιασδήποτε μορφής: Κατά την ώρα της σύσκεψης με τους συναδέλφους σας, θα μπορείτε να παρακολουθείτε δίπλα τους, την πορεία των social media τους, τις αναρτήσεις τους, και τα σχόλια που λαμβάνουν.

ar-elements

Προσωπικός βοηθός: Όσο τρέχει η μέρα, βλέπετε το πρόγραμμά σας να κυλά, σε πραγματικό χρόνο, και λαμβάνετε ειδοποιήσεις για οτιδήποτε θέλετε, από μια καθυστέρηση σε μια πτήση αεροπλάνου, μέχρι το κλείσιμο δρόμων από μια απεργία.

Μέτρηση: Θα έχετε ανά πάσα στιγμή στο κινητό σας το μήκος, την απόσταση και όποιες άλλες πληροφορίες θέλετε μεταξύ αντικειμένων.

augmanted-reality-4

Διακόσμηση χώρου: Απεικονίστε τις αλλαγές που σκέφτεστε για το σαλόνι σας, πριν τις εφαρμόσετε. Αλλάξτε χρώματα στους τοίχους σας, ή τοποθετήστε έπιπλα όπως τα φαντάζεστε.

Επαγγελματική κατάρτιση: Οι εκπαιδευόμενοι μπορούν να λάβουν και να αφομοιώσουν νέες γνώσεις και δεξιότητες, χωρίς καν να βρίσκονται στο χώρο δουλειάς τους.

ar-training

Βιβλία: Διαβάστε ένα κανονικό βιβλίο με δυνατότητες AR, να βγαίνουν δηλαδή περαιτέρω στοιχεία σε κάθε σελίδα του βιβλίου.

Ενσυναίσθηση: Βάλτε ανθρώπους να συνειδητοποιήσουν πώς νιώθουν συνάνθρωποί τους. Σκεφθείτε να βλέπετε τον εαυτό σας σαν άνθρωπο του αντίθετου φύλου ή μιας διαφορετικής φυλής. Δείτε πώς αντιλαμβάνονται τον κόσμο, άτομα με προβλήματα όρασης όπως καταρράκτη.

ar-vr

Καθάρισμα: Δείτε ποιές περιοχές έχουν ακόμη σκόνη – λάβετε υπενθυμίσεις στο κινητό σας, ενώ μπορείτε να τοποθετήσετε σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού σας, μία μπάρα ολοκλήρωσης.

Προστασία παιδιών:  Σαρώστε το χώρο σας και εντοπίστε τα επικίνδυνα αντικείμενα, ενώ ταυτόχρονα λαμβάνετε οδηγίες πώς να προστατεύσετε τα μικρά παιδιά.

ar-stars

Αστρονομία: Κοιτάξτε προς τον ουρανό και μάθετε όλες τις πληροφορίες για τους πλανήτες, τους αστερισμούς, του μετεωρίτες και άλλα ουράνια σώματα.

Ζωντανή μετάφραση: Η Επαυξημένη Πραγματικότητα θα μπορεί να μεταφράσει ξένο κειμένου ή ήχου και να το εμφανίζει στη μητρική γλώσσα του χρήστη.

Συμβόλαια: Λάβετε και υπογράψτε συμβάσεις φορώντας γυαλιά AR – για μεγαλύτερη ασφάλεια μάλιστα επαληθεύστε με τη χρήση βιομετρικών στοιχείων, όπως τη φωνή σας ή αντίγραφο του αμφιβληστροειδούς σας.

 

Ta cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.