ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ δοκιμάζει γάντια Εικονικής Πραγματικότητας

Με γάντια Εικονικής Πραγματικότητας απαντά η Oculus στον ολοένα και αυξανόμενο ανταγωνισμό!

Ο στόχος που έθεσε ο ιδρυτής του Facebook, και πρόσφατα ιδιοκτήτης της Oculus, Μαρκ Ζούκερμπεργκ ήταν σαφής: “Να κάνουμε την Εικονική και την Επαυξημένη Πραγματικότητα ό,τι ακριβώς επιθυμούμε: Μάσκες μικρές για να τις έχουμε πάντα μαζί μας, εφαρμογές που θα μας ταξιδεύουν όπου θέλουμε, και τεχολογία που θα μας αφήνει να αλληλεπιδρούμε με τον εικονικό κόσμο, όπως ακριβώς αλληλεπιδρούμε με τον πραγματικό”!

Και αυτό ακριβώς κάνουν οι προγραμματιστές της εταιρείας, σχεδιάζοντας γάντια VR που θα ανεβάσουν ακόμα ένα επίπεδο την τεχνολογία της Εικονικής Πραγματικότητας…

γάντια Εικονικής ΠραγματικότηταςΑπό τις φωτογραφίες που ανήρτησε ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ φαίνεται πως τα γάντια Εικονικής Πραγματικότητας θα συνδέονται ασύρματα με την μάσκα της Oculus, χρησιμοποιώντας ένα νέο σύστημα παρακολούθησης (OptiTrack), και όχι το σύστημα των αισθητήρων που έρχονται μαζί με το Rift.

Η εταιρεία έχει ήδη επενδύσει αρκετά δισεκατομμύρια στον τομέα της Εικονικής και της Επαυξημένης Πραγματικότητας, εξαγοράζοντας πρόσφατα την Pebbles Interface, μία εταιρεία που έχει ηδη δώσει δείγματα γραφής στον σχεδιασμό γαντιών Εικονικής Πραγματικότητας:

Όπως δήλωσε ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ στο Facebook: “Η ομάδα της Oculus που δημιουργεί τα γάντια Εικονικής Πραγματικότητας επικεντρώνεται σε θέματα προηγμένης οπτικής, παρακολούθησης των ματιών, μεικτής πραγματικότητας και νέων τρόπων για τη χαρτογράφηση του ανθρώπινου σώματος”.

Ta cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.