ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νοσοκομείο βοηθά ασθενείς με παιχνίδια Εικονικής Πραγματικότητας

Αυτό το παιχνίδι Εικονικής Πραγματικότητας ελέγχεται μέσω της αναπνοής, και μέσω των κινήσεων των ματιών και του κεφαλιού!

Για τα περισσότερα παιδιά που επισκέπτονται το γιατρό, για να κάνουν εξετάσεις αίματος, και μόνο η εικόνα της βελόνας είναι αρκετή για να τρομάξουν. Η λήψη αίματος μπορεί να προκαλέσει πόνο, αλλά συνήθως τελειώνει μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα.

Παιδιά με αιμορροφιλία ωστόσο, μια σοβαρή αιματολογική διαταραχή, πρέπει να υποστούν αρκετές βελόνες, λόγω των μεταγγίσεων αίματος που κάνουν κάθε εβδομάδα,  για να προλάβουν αρθριτικές βλάβες. Σκεφθείτε, αν είναι αγχωτικό για τους ασθενείς, πόσο περισσότερο θα φοβούνται τα παιδιά…

Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο οι γιατροί στο νοσοκομείο Παίδων Nationwide, συνεργάζονται με προγραμματιστές για να δημιουργήσουν ένα εικονικό παιχνίδι που θα διευκολύνει τη λήψη αίματος για τους ανήλικους ασθενείς!

παιχνίδια Εικονικής Πραγματικότητας

Πιλοτική μελέτη που εκπόνησαν γιατροί του νοσοκομείου, γραφίστες και φοιτητές του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Οχάιο, αποσπά την προσοχή των παιδιών μεταφέροντάς τα σε Εικονική Πραγματικότητα, κατά τη διάρκεια λήψης ή μετάγγισης αίματος. Το παιχνίδι Voxel Bay, δημιουργήθηκε ειδικά για να συμμετάσχουν τα παιδιά σε ένα συναρπαστικό περιβάλλον με πιγκουίνους και πειρατές.

Το παιχνίδι δεν λειτουργεί όπως τα συνηθισμένα παιχνίδια Εικονικής Πραγματικότητας στο Google Cardboard ή στο HTC Vive… Έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε όλα να ελέγχονται από το κεφάλι, με κινήσεις των ματιών, ακόμα και με την αναπνοή τους.

vrhospital2

Το Εθνικό Ίδρυμα Αιμορροφιλίας έχει επενδύσει αρκετά χρήματα στο παιχνίδι, και ευελπιστεί σε λίγους μήνες να κάνει τη ζωή των ανήλικων ασθενών, λίγο καλύτερη.  Τα πρώτα αποτελέσματα είναι θετικά, με τα παιδιά να εφιστούν όλη τους την προσοχή στο παιχνίδι, ξεχνώντας πως την ίδια στιγμή, τους παίρνουν αίμα.

Οι ερευνητές του νοσοκομείου σκέφτονται πώς θα μπορούσαν οι ασθενείς να χρησιμοποιήσουν αυτή την τεχνολογία και στο σπίτι τους, όπου κάνουν αρκετές μεταγγίσεις κάθε εβδομάδα. Ό,τι και να βρουν, θ’ αποτελεί ένα ακόμη βήμα στο δρόμο της Εικονικής Πραγματικότητας, προς τη βελτίωση των υπηρεσιών Υγείας.

vrhospital3

 

Ta cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.