ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Φθηνά κινητά με Γυροσκόπιο για Εικονική Πραγματικότητα

Ολοένα και περισσότεροι ψάχνουν να δουν αν τα κινητά τηλέφωνα που διαθέτουν μπορούν να υποστηρίξουν τη χρήση Εικονικής Πραγματικότητας, που αυξάνει με γεωμετρική πρόοδο στις μέρες μας. Άλλοι πάλι αναζητούν ένα καινούργιο κινητό τηλέφωνο με το οποίο θα μπορούν να παίζουν VR παιχνίδια, να βλέπουν βίντεο 360 μοιρών, και να “ζουν” μοναδικές εμπειρίες Εικονικής Πραγματικότητας.

Τι κάνει όμως ένα κινητό VR ready ;

Κινητά με γυροσκόπιο

κινητά με γυροσκόπιοΤο βασικό χαρακτηριστικό που πρέπει να διαθέτει ένα κινητό τηλέφωνο για να μπορεί να υποστηρίξει τη χρήση Εικονικής Πραγματικότητας είναι το Γυροσκόπιο: ένας αισθητήρας που αντιλαμβάνεται πότε και προς τα πού περιστρέφεται το κινητό. Όταν λοιπόν τοποθετήσετε το κινητό σας σε κάποια μάσκα Εικονικής Πραγματικότητας, η συσκευή θα καταλαβαίνει τις κινήσεις σας, και έτσι θα σας δίνει τη δυνατότητα να περιηγηθείτε στον εικονικό κόσμο της κάθε εφαρμογής.

Επιχειρήσαμε να συγκεντρώσουμε τις πιο φθηνές επιλογές κινητών τηλεφώνων που θα μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε με κάποιο VR Headset, ώστε να απολαύσετε έναν καινούργιο κόσμο. Οι παρακάτω επιλογές για κινητά με γυροσκόπιο είναι ενδεικτικές, μία για κάθε εταιρεία κινητών τηλεφώνων, και οι τιμές αφορούν αγορά νέας συσκευής.

Samsung Galaxy s5 mini – 200 ευρώ

Από τα πιο φθηνά κινητά της Samsung που διαθέτει Γυροσκόπιο. Προσέξτε ωστόσο, δεν μπορείτε με το Galaxy s5 να χρησιμοποιήσετε το Gear VR, η μάσκα της Samsung δέχεται μοντέλα από το s6 και πάνω.

Apple Iphone 5C – 300 ευρώ

H Apple ήταν από τις πρώτες εταιρείες που ενσωμάτωνε τον αισθητήρα στα κινητά της. Μπορεί να μην έχει μπει ακόμα στην αγορά της Εικονικής Πραγματικότητας, τα τελευταία Iphone της όμως, μπορούν να υποστηρίξουν VR εφαρμογές, και να τοποθετηθούν σε κάποιο VR headset.

HTC One S9 – 300 ευρώ

Η HTC με το HTC Vive έχει επενδύσει πολλά στην αγορά της Εικονικής Πραγματικότητας, και σχεδόν όλα τα καινούργια κινητά της τηλέφωνα έχουν Γυροσκόπιο για να υποστηρίζουν σχετικές εφαρμογές. Το HTC Vive βέβαια, για όσους δεν γνωρίζουν, είναι από μόνο του Μάσκα Εικονικής Πραγματικότητας, και δεν παίρνει μέσα του κινητό τηλέφωνο.

Xiaomi Redmi 3 – 175 ευρώ

Είναι από τις πιο γνωστές κινεζικές εταιρείες που κατασκευάζει φθηνά και αξιοπρεπή κινητά με γυροσκόπιο. Το Xiaomi Redmi 3 είναι ένα από αυτά με τον επίμαχο αισθητήρα, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα και σε όσους δεν θέλουν να ξοδέψουν μια περιουσία, να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία της Εικονικής Πραγματικότητας διαθέτοντας λίγα – σχετικά – λεφτά.

LG G3 – 210 ευρώ

Και η LG έχει επενδύσει στην Εικονική Πραγματικότητα, διαθέτοντας μάλιστα και το δική της μάσκα, η οποία όμως υποστηρίζει μόνο το LG G5. Και το G3 διαθέτει γυροσκόπιο, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα να το χρησιμοποιήσετε με κάποιο φθηνό VR Headset, και να απολαύσετε εμπειρίες Εικονικής Πραγματικότητας.

Lenovo Vibe Z2 – 170 ευρώ

Άλλη μία φθηνή επιλογή από τον κολοσσό Lenovo, δίνει στους ενδιαφερόμενους με ένα budget της τάξης των 200 ευρώ, να μπουν στον κόσμο της Εικονικής Πραγματικότητας (170 ευρώ για το κινητό και άλλα 30 ευρώ για την μάσκα).

Εφόσον έχετε κάποια πρόταση να συμπεριλάβουμε στη λίστα με τα κινητά με γυροσκόπιο, παρακαλούμε προσθέστε τη στην ενότητα των σχολίων.

4 Comments

Click here to post a comment

  • Δεν ξέρω αν οι παραπάνω συσκευές λόγω παλαιότητας πάσχουν κι αυτές με το sensor drift.

  • Υπάρχει και το Blu R1 HD με 50 δολάρια στο Amazon (για τους Prime users)

  • To Xiaomi redmi note 3 pro στην Ελλάδα κοστίζει από 200 ευρώ.
    Από την ίδια εταιρεία έχουμε παρουσιάσει το Xiaomi Redmi 3, στα 175 ευρώ.

Ta cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.